В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Програмата Startup Yard търси нешлифовани диаманти сред стартиращите компании в Европа

Уолъс Грийн, бизнес коучър в Startup Yard, „В развитие“, 28.06.2019 г.

Преакселераторската програма Startup Yard разполага с екип, който търси нешлифовани диаманти сред стартъпи от всички краища на Европа и в рамките на 3 месеца ги превръща в апетитни хапки за рисковите капиталови инвеститори. Това каза бизнес-коучърът от самата програма Уолъс Грийн по време на конференцията Samodiva Mastermind, насочена към личностното развитие в интервю за Хюлия Айваз в предаването „В развитие“.

„Екипът ни търси стартиращи компании на ранен етап от развитието си в цяла Европа. Преминават 3-месечна строга програма. Правят малка инвестиция. Разполагат с голям екип от ментори, консултанти и фасилитатори на семинари. В началото на програмата са като груби и нешлифовани диаманти, а после се превръщат в компании, способни да привлекат рисков капитал“.

Важно за инвеститорите в акселераторските програми е дали екипите решават проблеми по нестандартен и нов начин, казва още Грийн. Най-голямо влияние за избора оказват основателите на въпросните стартъпи.

Още по темата

„Иновацията може да се сравни с изкуството. Изкуството просто ли е? Лесно ли е? Изкуството е магично, иновациите – също. Мисля, че една от причините големите компании да изпитват трудности, е че имат твърде много ограничения, докато стъртиращите компании са необвъзрани и имат неограничени възможности. Могат да решават проблеми по безброй начини“.

 

Последни новини
Още от В развитие