В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Очакванията за съкращения в германския автомобилен сектор застрашават потреблението допълнително

Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, В развитие, 27.06.2019

Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Потребителското доверие в Германия се влошава за втори месец поред през юли, а данните са притеснителни, защото Германия разчита на вътрешното си потребление. Проучване сред 2000 души сочи, че те изпитват притеснение за доходите си. Има очаквания за съкращения в сектора на германските автомобилопроизводители, което би понижило и потреблението на голяма част от населението. Данните на Института за икономически изследвания в Германия (Ifo) за бизнес климата също показаха спад за юни спрямо май. Това съобщи д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Запасите от суров петрол в САЩ намаляха. Отчита се и рекорден износ. Щатските и европейските показват волатилност в очакване на срещата от Г-20. Планът А - пробив в преговорите, а План Б е ограничаване на отношенията с Китай".

"Всички ще следят как ще бъде обсъдена темата с положението в Близкия изток, която засяга и цената на петрола. Ще се търси път към удължаването на ограниченията. При всички случаи Русия ще търси начин да постигне консенсус със Саудитска Арабия", изтъкна д-р Иванова.

 

Последни новини
Още от В развитие