В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Застрахователите съществуват заради изплащането на обезщетения

Светла Несторова, председател на УС на АБЗ, „В развитие“, 31.05.2019 г.

На церемонията за отличаване на най-добрите компании в застраховането и пенсионноосигурителния сектор бяха отличени най-надеждните застрахователи у нас. Светла Несторова в ролята си на председател на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи дава оценка на бранша, отбелязвайки някои любопитни неща от естеството на работа на застрахователите в интервю за редактора на Bloomberg TV Bulgaria Хюлия Айваз за предаването „В развитие“.

„Причината да съществуваме е изплащането на обезщетения. Сумата е над 4 млн. лв. на ден“.

Още по темата

В българското законодателство предстоят някои големи промени, а застрахователите изразяват готовност, за да се съобразят с новите законови норми, казва още Несторова.

„2019 г. се очертава да е много интересна година. Проблемите с изплащането на обезщетения за болки и страдания не са решени, въпреки плахите стъпки в тази посока. Голямата стъпка за нас, като общество, ще бъде методиката за изплащане на неимуществени обезщетения. Очакваме конкретни мерки от консултанта всеки момент да се появят“.

Като най-голям проблем продължава да стои войната по пътищата, както за гражданите, така и за бизнеса със застраховането, отбелязва Светла Несторова.

Цялото интервю вижте по-горе.

Последни новини
Още от В развитие