В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Акциите на Qualcomm поевтиняха с 11%

Пазарен коментар на Едуард Лъдлоу, Bloomberg Сан Франциско, „В развитие“, 22.05.2019 г.

Покачването, което видяхме при американските акции във вторник, не продължи особено дълго. Днес акциите се понижават почти навсякъде, а търговското напрежение между САЩ и Китай продължава да тлее. Така започна пазарния си анализ Едуард Лъдлоу от Bloomberg Сан Франциско.

Новината  от последните часове е, че Белият Дом е готов да постави повече китайски технологични компании в черния списък, като този път се фокусира основно върху компаниите за видео наблюдение“.

Енергийният сектор е най-слабо представящият се, продължава Лъдлоу. Тези акции поевтиняват заедно с петрола. След като Американският петролен институт отчете неочаквано натрупване на американски петрол и бензин.

„Индексът на компаниите за полупроводници се понижава с 1.53%. Най-голяма заслужа за това има Qualcomm, чиито акции загубиха 11% от стойността си, след като тя загуби антитръстово дело в САЩ. Това е най-големият спад за акциите на Qualcomm от 2 години насам“.

Все пак на търговския фронт имаме известен оптимизъм – американският финансов министър Стивън Мнучин каза, че президентът Доналд Тръмп най-вероятно ще се срещне с китайския си колега в края на юни, отбелязва Лъдлоу.

„Доходността по 10-годишните американски облигации се понижава с 3 пункта до 2.39%. Доларът стабилизира нивото си преди публикуването на стенограмата от заседанието на Фед, която очакваме след около 1 час“.

Освен търговията, очакваме протоколите от заседанието на Комисията по отворените пазари от заседанието на 30 април и 1 май по-късно днес, а утре и данните за заявките за помощи при безработица, завършва Ед Лъдлоу.

 

Последни новини
Още от В развитие