В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

S&P 500 се колебае между ръстове и спадове

Пазарен коментар на Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, „В развитие“, 17.05.2019 г.

Небостъргач в Ню Йорк Снимка: Pixabay Небостъргач в Ню Йорк Снимка: Pixabay

Американските акции като цяло са в повишение, но се колебаят, докато инвеститорите оценяват новите за търговията. Така започва традиционния си пазарен коментар Ренита Янг от Bloomberg Ню Йорк.

„Индексът S&P 500 се колебае между ръстове и спадове, след съобщения, че администрацията на Тръмп се готви да махне митата върху вноса на стомана и алуминий от Канада и Мексико, и да успокои напрежението на този фронт“.

Търговското напрежение с Китай обаче се задълбочава, продължава Янг. На този фон Тръмп също отлага митата върху вноса на автомобили от ЕС и Япония с поне 180 дни.

„Продължава сезонът на отчетите. Акциите на Deere поевтиняват, след като американската компания за селскостопанска техника понижи прогнозата си за цялата година и отправи предупреждение за търговията, което може да окаже натиск и на акциите на други компании в сектора“.

Акциите на Pinterest (post-mkt. Thurs) поевтиняват, след като прогнозата за годишната печалба не оправда очакванията, отбелязва Янг. Следващата седмица сезонът на отчетите продължава с още компании, сред които Home Depot и Lowe's и търговци на дребно като Nordstrom, Kohl's и TJX.

„Следим акциите на Tesla, които достигат двугодишно дъно, след като Илън Мъск призова за осезаемо съкращаване на разходите. Акциите на Amazon поскъпват след новините, че компанията ще води кръг за финансиране на инвестиция за $575 млн. в стартъпа за доставка на храна Deliveroo, излизайки в директна конкуренция с Uber Eats. Акциите и на двете компании се търгуват в понижение“.

Акциите на HPE поскъпват, след като компанията купува производителя на супер мощни компютри Cray в сделка на нетна стойност $1,3 млрд. в брой, казва Ренита Янг. Акциите на Cray се търгуват в повишение.

„Златото поевтинява, а желязната руда поскъпва до най-високото си ниво от почти 5 години. Лекият суров петрол е нагоре до над 63 долара за барел. А доларът се търгува в повишение към основните си валутни конкуренти“.

За да видите целия пазарен коментар, изгледайте видеото.
 

Последни новини
Още от В развитие