В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Популистките решения на турските власти биха довели до нов срив на лирата, смята експерт

Красимира Паунина, портфолио мениджър в Селект Асет Мениджмънт, В развитие, 01.04.2019

Инвеститорите запазиха спокойствие след резултатите от местните избори в Турция. След края на изборния ден апетитът към по-рискови активи се повиши. Това каза Красимира Паунина, портфолио мениджър в Селект Асет Мениджмънт, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

"Голяма част от водещите активи, които са в основните индекси на Турция, са на исторически ниски цени. От фундаментална гледна точка тези активи са доста евтини".

Очаквам да има популистки решения с цел да се възвърне изгубеното доверие в част от населението. Това ще рефлектира в по-експанзивна фискална политика от страна на управляващите, обясни гостът.

"Това не е много полезно за местната икономика, тъй като там наблюдаваме високо ниво на инфлация. Това ще се отрази негативно върху стойността на турската лира, което ще я направи по-неконкурентно способна в международен план".

Напрежението между Вашингтон и Анкара се увеличава заради поръчките на руски самолети от страна на Турция, коментира тя.

От 1994 г. партията на Ердоган не е губила такива избори. Възможно е да настъпят промени в тенденциите за самата страна. До 2023 г. от голямо значение ще са реакциите на управляващите относно политиките, заяви Паунина.

"През последните месеци местната икономика претърпя много загуби и удари на международното ниво. Местното население би предпочело промяна, което най-вероятно ще подейства отрезвяващо за управляващите".

Във видео материала може да проследите целия разговор.

 

Последни новини
Още от В развитие