В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тунел без изход ли е перманентната криза в Македония

Александър Йорданов, бивш български посланик в Македония, В развитие, 06.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Визитата на Туск е, така да се каже, третата „висока визита“ в Македония в рамките на около месец. Първо на посещение там беше Йоханес Хан, след това Федерика Могерини. Това означава, че наистина Македония се намира в сериозна политическа криза и ЕС се опасява от нейното задълбочаване и развитие в негативен план за целия регион.

Така обобщи динамиките в западната ни съседка Македония в светлината на състоялата се във вторник (4 април) визита на председателя на Европейския съвет Доналд Туск бившият български посланик в Скопие Александър Йорданов. Предаването е „В развитие", а водещият – Николай Кръстев.

„Искам да поставя няколко акцента. Преди всичко, за първи път толкова ясно и Доналд Туск, и докладчикът за напредъка на Македония Иво Вайгъл, всъщност единодушно открито казват, че директна пречка пред решаването на сегашната криза е президентът Георги Иванов. Наистина, от всички независими анализатори се смята, че той нарушава конституцията на страната отказвайки да връчи мандат за съставяне на правителство“

„Македония е поела път за никъде, смята гостът в студиото. „Това е маршируване на едно място, такова упражнение имаше в казармата. Македония не от днес, не от тези месеци, не от миналата година е в криза“, коментира.

Къде се крие зародиша на кризата и какво на свой ред е решението й, ако, разбира се, има такова?

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие