В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Динамиките в търга за превъоръжаване на армията

Марку Койвисто, вицепрезидент Ключови клиенти, и Ярку Савениус, маркетингов директор в Patria Land, В развитие, 16.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Движим се по график. След последната ни среща анализирахме ситуацията в България и оползотворихме това време, за да демонстрираме оборудването си пред армията. Правим това, което правят всички производители – събираме колкото се може повече информация. Това заяви в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки Марку Койвисто, вицепрезидент „Ключови клиенти“ на Patria Land – финландската компания, участваща в търга за модернизация на Сухопътните сили на Българската армия. Именно динамиките около конкурса, организиран от военното ведомство, бяха тема в предаването в минутите след 13:30, като в студиото гостува и маркетинговият директор на компанията Ярку Савениус.

„Следващата стъпка е властите да разгледат информацията, която ние и другите производители сме им предоставили. Материалите са много, затова ще отнеме известно време те да бъдат разгледани“, каза Койвисто. „Ще бъдем доволни, ако спечелим дори само част от поръчката. Ние предлагаме един малко по-различен механизъм – с изграждането на производствени мощности на местна почва голяма част от парите ще останат в страната“, допълни той.

„Българските въоръжени сили бяха наистина впечатлени и доволни от това, което видяха (демонстрацията на военната техника на Patria Land – бел.ред.). И, което е по-важно, те видяха това на живо, в полеви условия. Да видят оръжейните системи, които използвахме в тези демонстрации. С две думи – и те, и ние бяхме много доволни“, обобщи от своя страна резултатите от проведените срещи Савениус.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие