В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Петролът прескочи $54 за барел

Пазарен коментар на Кумута Раманатан, Bloomberg Лондон, 23.02.2017

Кумута Раманатан, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кумута Раманатан, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските пазари отвориха при скромни печалби, като положителните резултати на компаниите компенсираха продължителния спад на акциите на миннодобивните компании. Това каза  Кумута Раманатан, Bloomberg Лондон, в своя пазарен коментар за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

"Индексът Stoxx Europe 600 се покачи с около 0,02%, като телекомите водят с най-големи печалби. Например, акциите на компанията Bweeg се покачиха с 6,2%. Това стана след като тя обяви ръст от 19% в оперативната печалба за 2016".

Сред компаниите от Stoxx 600, които изостават, са производителите на суровини, който следват спада в цените на медта. Те са надолу с 1% за втори пореден ден.

Индексът CAC 40 се повишава за трета поредна сесия, тъй като притесненията на инвеститорите за изборите за президент във Франция поутихнаха, след като в сряда Еманюел Макрон прие да се съюзи с Франсоа Байру, друг политик от центъра, за да подкрепи кампанията му, каза още Раманатан.

"Цените на петрола се покачиха над 54 долара за барел, след като един доклад показа, че запасите от суров петрол в САЩ намаляват. Това е знак, че държавните данни, които трябва да излязат днес, могат да покажат първото свиване за тази година".

Как се отразяват новини от Фед на пазарите? Какви са залозите за повишение на лихвите в САЩ през март? 

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от В развитие