В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Миленков: България е на световно ниво по дигитализация на бизнеса

В развитие, 09.03.2016

Петър Миленков. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петър Миленков. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е на световно ниво по дигитализация на бизнеса. Внедряването на системи за управление на бизнеса започна още през 1995-1996 чрез чуждестранните компании и постепенно премина върху по-големите български компании. През последните 2-3 години ERP системите навлизат с огромна бързина, технологичните компании произвеждат доста продукти в тази сфера. Това заяви Петър Миленков, партньор "Бизнес развитие" в Next Consult, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

До голяма степен тайната на добрия мениджмънт е в правилния подбор на инструменти, с които адресираш предизвикателствата, пред които се изправяш. Много важно е да погледнеш към обкръжаващата действителност, за да подбереш правилната стратегия.

Миленков коментира и технологичния сектор у нас. По думите му България е "голямо име" на картата на IT. По отношение на бизнес средата той заяви, че страната има качествени хора, относително ниска издръжка за бизнеса, достъп до пазари и ноу-хау, затова е привлекателна дестинация с конкурентни предимства. 

Миленков даде повече детайли за партньорството на Next Consult със SAP във връзка с продажбата и внедряването на системи за управление. Той обяви, че е стъпка към излизане от неутралитета на компанията по отношение на технологиите.

Това е форма на партньорство, в която ти добавяш компетенции, консултации и услуги на крайните клиенти така, че продуктите на SAP да могат да се използват по най-добрия начин.

Повече можете да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие