TNBT

ПРЕВОЗВАЧИТЕ: ТОЛ системата веднага ще доведе до рязък скок в цените за крайния потребител

Димитър Димитров, Камара на автомобилните превозвачи и Петър Захариев, УС на Конфедерацията на автобусните превозвачи, във В развитие, 14.05.2019

Димитър Димитров, Камара на автомобилните превозвачи и Петър Захариев, УС на Конфедерацията на автобусните превозвачи, във "В развитие", 14.05.2019

Димитров: "Въвеждането на ТОЛ системата веднага ще рефлектира върху крайните цени. Спекулира се с това, че покачването ще е в размер на 1 стотинка". 

Димитров: "Един товарен автомобил е платил за миналата година 1340 лв. винетка. Всички знаят какви са били цените миналата година. Ако въведат ТОЛ с цените и обхвата, предоставени от МРРБ, на 1 април цената на година за този автомобил ще бъде 117 000 лв.". 

Захариев: "Тези системи са за преминаване към по-сигурни и екологични превозни средства, но в български условия това практически е невъзможно. Българските превозвачи купуват превозните си средства на цена по-малко от половината от цената за ново превозно средство. Това означава, че цените на пътническия превоз ще скочат с много повече от 1 лев".  

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от В 2 минути