UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Как се привличат нови кадри в аутсорсинг индустрията?

Евгени Борисов, съосновател на Pontica Solutions, Камелия Атанасова, мениджър „привличане на таланти“ в Pontica Solutions, UpDate, 17.11.2019

Pontica Solutions претърпя сериозно развитие. В началото стартирахме с трима души, преди 2 години бяхме около 70 души, а сега сме 130. Компанията се разраства с много бързи темпове. Това каза Евгени Борисов, съосновател на Pontica Solutions, в предаването UpDate с водещ Елена Кирилова.

По думите му една компания може да бъде конкурентна, ако инвестира в развитието на продукта си.

„В нашия случай продуктът са хората, с които работим. Стратегията да инвестираме в хората и тяхното развитие в кариерен план беше правилно решение. Нашите клиенти бяха изключително доволни и ни препоръчваха на други компании“.

"За привличането на кадри в сектора оказва влиянието и атмосферата, а не само високите заплати", коментира Камелия Атанасова, мениджър „привличане на таланти“ в Pontica Solutions.

Борисов говори за фокуса на компанията през последните години.

"През последните години инвестирахме много време и ресурси за преквалифициране и усъвършенстване на професионалните умения на хората. Тези инициативи дават много добър резултат".

Вижте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от UpDate