UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

AtScale инвестира 20-25 млн. долара в България

Матю Бърд, основател на AtScale, и Скот Хаузър, продуктов директор на AtScale, UpDate, 03.02.2019

Американската компания AtScale ще инвестира между 20 и 25 млн. долара за отварянето на нов офис в България. Това разказаха Матю Бърд, основател на UpScale, и Скот Хаузър, продуктов директор на AtScale, в предаването “UpDate” с водещ Елена Кирилова.

Гостите посочиха, че амбицията на компанията е в следващата година екипът ѝ у нас да достигне до 40-50 служители. Според Хаузър набирането на кадри е предизвикателство навсякъде, като най-вече то се изразява в намирането на хора, които да споделят културата на дружеството.

Вече има отворен офис в България, както и няколко служители. Компанията ще продължи да инвестира в страната, за да създаде всички необходими условия за осигуряването на поддръжка на офисите в Бостън и клиентите в световен мащаб”.  

Според Матю Бърд за момента непреодолими предизвикателства няма.

Образователната система и фокусът върху това как да се създават по-добри кариерни възможности и по-голяма мобилност на гражданите ще движат напред технологиите в този регион... Инвестиции като тази на AtScale ще помогнат в тази насока, защото Силициевата долина стана това, което е, не само заради талантите там, а и заради капиталовите инвестиции”.

Гостите обявиха планове за създаването на инженерно звено у нас, в което екипите да имат възможност да работят независимо по собствени продукти от началото до завършването им.

Други европейски страни, към които компанията се е насочила, са Франция и Великобритания, а на по-късен етап планира и разрастване в Азия. 

Вижте повече във видео материала. 

Последни новини
Още от UpDate