UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Viber Communities - стъпка в по-бързото и лесно разпространение на информация

Атанас Райков, директор Бизнес развитие на Viber за ЦИЕ, UpDate, 14.04.2018

Viber Communities е еволюционна стъпка в развитието на нашите канали за разпространение на информация между повече хора и в по-големи групи. С този нов продукт ще се опитаме да покажем на различни групи потребители как услугата може да обогати живота им и да им помогне да комбинират сигурността с любопитството. Това коментира Атанас Райков, директор Бизнес развитие на Viber за ЦИЕ, в предаването UpDate, с водеща Елена Кирилова по Bloomberg TV Bulgaria.

"Услугата позволява да се създаде група, практически неограничена по размер - до 1 млрд. души, като създателят й може да контролира привилегиите на всеки един от членовете и да стимулира разговорите по различни теми. Този инструмент може да бъде използван и от бизнеса", каза още Райков. 

По думите му приложението се ползва от над 90% от българските потребители на смартфони, като по оценка на независими източници това е над 20% от следващите в класацията.  

"Заради историческото си развитие България беше изостанала в технологично отношение, но сега прескача поколения технологии и директно влиза в сферата на изкуствения интелект, автоматизацията на услугите, което позволява на редица сектори да бъдат много по-ефективни дори в сравнение с някои свои западноевропейски конкуренти", каза още Райков.

Той коментира и съвместните инициативи на Viber с Министерство на туризма и Агенцията за електронно управление, както и финансовите услуги, които са интегрирани в приложението. 

Вижте повече във видеото

Последни новини
Още от UpDate