Какво ще се случи с паунда след последния дипломатически опит на Мей

Кит Жук, главен валутен стратег мултиактиви в Societe Generale и Мая Бандари, главен валутен стратег в Columbia Threadneedle Investments

Монета от един британски паунд. Снимка: Bryn Colton/Bloomberg Монета от един британски паунд. Снимка: Bryn Colton/Bloomberg

Цената на британската валута се понижи за трета поредна седмица в петък, като изтри годишния си напредъка, предава Bloomberg, Това накара търговците с  британска валута да изгубят вярата си, че министър-председателят Тереза Мей може да получи подкрепата на Британския парламент за сделка с Европейския съюз.  

Кит Жуке, главен валутен стратег мултиактиви в Societe Generale и Мая Бандари, главен валутен стратег в Columbia Threadneedle Investments са в предаването "Bloomberg Surveillance", за да коментират последния опит на Тереза Мей да направи споразумение за сделка с Европейския съюз, което да се хареса на мнозинството от британските политици. 

По данни на Bloomberg в петък 15 февруари паундът се е търгувал на ниво от $1, 285, а спадът в цената на валутата възлиза на 0,7% в сравнение със стойността му една седмица по-рано.

В ситуация на твърд Brexit засилването на паунда е малко вероятно и може би ще доведе до доста значително отслабване до ниво от около $1,15 или по-ниски, каза Мая Бандари. Според нея всяко друго споразумение с и без удължаване на крайния срок вероятно ще доведе до частично засилване на паунда, което ще го върне на ниво от $1,40-1,50.

Какво каза Кит Жуке ще научите във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти