Няма признаци, че Мей ще стигне до компромис за Brexit

Джоуи Джонс, стратегически съветник в The Cicero Group

Демонстрант в подкрепа на Brexit с плакат с надпис „Вярвайте във Великобритания“ пред Британския парламент в Лондон, Великобритания. Снимка:Luke MacGregor/Bloomberg Демонстрант в подкрепа на Brexit с плакат с надпис „Вярвайте във Великобритания“ пред Британския парламент в Лондон, Великобритания. Снимка:Luke MacGregor/Bloomberg

Стратегическият съветник на The Cicero Group Джоуи Джонс коментира усилията на британския министър-председател Тереза Мей да стигне до компромисно решение за Brexit в "Bloomberg Daybreak: Europe".

Джоуи Джонс смята, че макар и всички да допускат, че ако до 29 март страната не излезе от Европейския съюз и се намери начин крайният срок да се удължи, Тереза Мей ще има необходимост от крайна дата, тъй като това е важна част от цялостната ѝ стратегия.

Според него Мей без заобикалки се опитва да убеди хората да вземат по-бързо решение, принудени да направят компромис заради наближаването на крайния срок.  

"Мей се надява, че част от тези отстъпки ще дойдат от европейска страна и че ще бъдат в нейна помощ. Друга част от тях може би ще дойдат от консервативните ѝ колеги. Но проблемът е, че в момента наистина няма много признаци, че хората са подготвени да отстъпят, както тя иска."

Той се съгласи с водещата на предаването Анмари Хордън, че страната се намира в задънена улица. Цялото интервю с Джоуи Джонс ще откриете във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти