Немските автомобилопроизводители укрепват американската икономика

Бернхард Матъс, президент на Асоциацията на автомобилната индустрия в Германия

Харалд Крюгер, главен изпълнителен директор на BMW. Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg Харалд Крюгер, главен изпълнителен директор на BMW. Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg

Президентът на Асоциацията на автомобилната индустрия в Германия Бернхард Матъс коментира ефектите от Brexit и търговското напрежение върху немските автомобилопроизводители, опериращи в Съединените щати. Бернхард Матъс се включи пряко от Берлин в предаването "Bloomberg Surveillance" с водеща Франсин Лакуа.

Между Европа и Великобритания е изградена много силна верига на доставки. Тя включва всички автомобилни компании и доставчици на автомобили. Плановете ни са свързани, както с Великобритания, така и с континентална Европа. 

Матъс казва, че по няколко пъти на ден през Ламанша минават автомобилни компоненти, както и други части за коли, така че трябва да се направи всичко възможно, за да се избегне твърд Brexit. 

Според него от най-съществено значение за автомобилната индустрия и веригите на доставки е свободната и честна търговия с Великобритания като страната е един от най-големите пазари в Европа. 

Цялото интервю с Бернхард Матъс гледайте във видеото малко по-късно. 

 

 

Последни новини
Още от Акценти