Внешторгов банк прегрупира международния си бизнес

Андрей Костин, президент на VTB Group, в специарно интервю за Bloomberg

Андрей Костин, президент на VTB Group, даде интервю за Bloomberg в първия ден от форума VTB Capital Investment Russia Calling, който се провежда от днес в Москва. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Андрей Костин, президент на VTB Group, даде интервю за Bloomberg в първия ден от форума VTB Capital Investment Russia Calling, който се провежда от днес в Москва. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Наистина съжаляваме, защото Deutsche Bank беше страхотна европейска банка. Твърдо сме убедени, че те ще се възстановят. Би ми се искало да видя по-голяма подкрепа от страна на германското правителство. Ние не споделяме напълно мнението, че трябва да им бъдат наложени толкова големи глоби. Мисля, че това е нечестно спрямо Deutsche Bank.

Считаме, че един от големите проблеми за банковия сектор е негативната лихвена ставка, както в Европа, така и по света. Към това се прибавят и растящите изисквания по Базел III. Мисля, че периодът е труден за европейските банки. Но мисля, че регулаторите трябва да са по-меки, не трябва да притискат банките.

Чуйте интервюто на Нейра Чехич от Bloomberg във видео материала.

 

Последни новини
Още от Акценти