Hard Rock расте в Азия

Президентът на Hard Rock Cafe Int. за перспективите пред бранда в Азия и Китай

Хеймиш Додс, Президент на Hard Rock, говори по време на интервю в Хонконг, 1 март 2016 г. Фотограф: Xaume Olleros/Bloomberg Хеймиш Додс, Президент на Hard Rock, говори по време на интервю в Хонконг, 1 март 2016 г. Фотограф: Xaume Olleros/Bloomberg

Президентът и главен изпълнителен директор на Hard Rock Cafe, Int. - Хеймиш Додс в интервю за Bloomberg, разговаря със Зеб Екарт за перспективите, предизвикателствата и постиженията на бранда в азиатско-тихоокеанския регион, Китай и Япония.

 

Нашата марка присъства на азиатския пазар от много време, а особено в Япония и Югоизточна Азия, имаме много силна база от заклети потребители. Малайзия като пазар, по-конкретно, заедно с Индонезия, много добре познават марката ни по принцип и са големи нейни почитатели. В Китай имахме малко повече трудности.

Там имахме няколко ресторанта, които затворихме преди много години и в момента вложихме нова енергия в присъствието и в мисленето си в Китай.

Затова рекламата на Ягодовия фестивал ще е много важна част, откриването на нови хотели е важно, обявяването на тези нови хотели, ресторантите са важни.

/Снимки: Hard Rock Cafe в Хонконг. Photographer: Xaume Olleros/Bloomberg/.

Инвеститорите ще ви кажат, че има притеснения за свръх-предлагане на хотелския пазар в Китай. Затова, защо залагате на това сега?

Мисля, че причините са две. Според нас, това не е залог и за нас не е толкова важно свръх-предлагането на пазара, защото целта ни не е да имаме 100, 200 или 300 хотела. Целта ни е да имаме може би 20 хотела в рамките на следващите 10 години.

А продуктът ни е толкова различен, че би трябвало да може да стои добре в почти всеки град от порядъка на най-големите и все пак да бъде толкова различен и изключително успешен за всеки собственик или партньор. Според нас, всичко е свързано със страхотния продукт и с това да донесем страхотни нови преживявания на тези пазари, както и на потребителите на тези пазари.

Прикрепянето на името „Hard Rock“ към продукта на казината, за които знаем, че популярността им расте в Азия изглежда като много доходоносна възможност. Как искате да разраствате тази област от бизнеса на Hard Rock?

Мисля, че има голям брой предизвикателства, но също и възможности за хазартната страна на бизнеса. Преди всичко, стратегически това е много важен сектор за нас. Нашите собственици, племето семиноли от Флорида, са генерирали ужасно голяма част от богатството и успеха си от казина.

Къде са най-добрите възможности да отворите най-добрите казина в азиатско-тихоокеанския регион?

Ако разгледате Азия като пазар, тогава Япония е пазарът, за който всички говорят през последните няколко години.

Предизвикателството там е, че правителството в Япония има няколко различни противоречащи си желания, които те искат да постигнат и все още не са узаконили и изчистили нормативната среда и не са обявили какъв ще бъде плана им за игрите в казината.

 

Последни новини
Още от Акценти