Audi представи новия си SUV Q2

Аudi представи новия си компактен кросоувър SUV на изложението в Женева.

Присъстващите разглеждат новия Audi Q2 по време на първия ден на 86-то автомобилно изложение в Женева на 1 март 2016. Фотограф: Chris Ratcliffe/Bloomberg Присъстващите разглеждат новия Audi Q2 по време на първия ден на 86-то автомобилно изложение в Женева на 1 март 2016. Фотограф: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Audi - Рупет Щадлер в разговор с Райън Чилкот на 86-то автомобилно изложение в Женева по-рано днес за очакванията за новия модел на фирмата.

 

Показваме кросовъраQ2, тук в Женева. От делова гледна точка знам, че той ще привлече млади купувачи, но каква е целта на колата?

Самата кола е много привлекателна. Тя е в растящ сегмент. Градската мобилност ще се извършва с този вид автомобили. А проектът е печеливш и, ако привлечем нови клиенти, които да се доверят на марката ни, да ги задържим лоялни по време на клиентския цикъл – към това се стремим.

 

Колко бройки Q2 очаквате да продадете тази година?

Не сме подготвени с конкретен обем. Бих казал, че всичко е възможно и пазарът ще определи търсенето. 60 хил-80 хил. на година – някъде около тази цифра.

 

Трябва да кажа, че е доста малък. Би ли имало смисъл тази кола да се продава в САЩ или мислите, че тя е твърде малка? Имате ли планове да я продавате в САЩ?

Бих казал, че първото поколение няма да достигне до САЩ, защото започнахме наскоро с Q3 – по-големият брат. Тази кола е много по-добра за американския пазар и ще видим какво ще се случи със следващото поколение.

 

В битката за водачество за най-голям производител на луксозни коли в света са BMW на първо място, Mercedes – на второ. Вие паднахте до трето – а сега имате някои масови коли, които бяха представени и вече са в шоурумите – А4, Q7. Очаквате ли да наваксате изоставането от BMW и Mercedes тази година

Мисля, че всички три конкуренти – Audi, BMW и Mercedes ще запазят много малка разлика помежду си през следващите 5-10 години.

И разбира се, важно е да се планира цикълът на продуктите, тъй като през 2015 г., ние трябваше да обновим 50-60% от асортимента ни, което вече се вижда в Китай. А след това ще видим какво ще се случи през 2016-17-18-19г. Цяла група нови продукти се представят с Q2, с Q8, със задвижвания само от акумулатори електромобил. Така че ние сме доста доволни от бъдещето и сме сериозни оптимисти за нашия бизнес.

 

 

Споменахте Китай. Какво виждате да се задава в Китай и колко коли очаквате да продадете там тази година?

Това предстои да се види и зависи от развитието на пазара. Миналата година, продадохме 570 000 коли. Това беше година на определени консолидации и ще зависи от икономическото развитие, а след това – ще видим.

Гледайте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Акценти