Baidu е поредната технологична компания с разочароваща прогноза

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 28.02.2020

Baidu Inc. прогнозира, че приходите ѝ могат да се сринат с до 13% през това тримесечие, присъединявайки се към своите колеги - технологични гиганти, в предупрежденията им за въздействието на смъртоносния коронавирус. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова

"Китайският лидер в интернет търсенето прогнозира спад в приходите в диапазона между 5% и 13% (между 21 милиарда юана (3 милиарда долара) и 22,9 милиарда юана) за мартенското тримесечие, като не успя да отговори на средната прогноза за 23,4 милиарда юана. Американските му акции поевтиняха с 1,6% в разширената търговия".

Попов коментира, че редица компании - от Microsoft Corp. и Apple Inc. до Alibaba Group Holding Ltd., най-големите световни корпорации, намаляват прогнозите си, или предупреждават за удар върху своите операции от страна на Covid-19.

"Освен срещу несигурността от епидемията, Baidu се бори срещу забавянето на икономиката в своята страна и конкуренцията от стартиращи компании, като ByteDance Inc., които са изгонили рекламодателите от Baidu и са понижили маркетинговите нива. Главният изпълнителен директор Робин Ли заяви, че ще отнеме време, за да се възстанови втората по големина световна икономика".

По думите му подразделението iQiyi Inc на Baidu, което предлага подобна на Netflix услуга, прогнозира по-добър от очакваното ръст на приходите в диапазона между 2% до 8% през това тримесечие.

Очаквайте видео с целия технологичен коментар.

Още подобни новини четете в Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути