Вашингтон блокира сделка на Time Warner за милиарди долари

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, Бизнес старт, 21.11.2017

Американското Министерство на правосъдието блокира сделка за милиарди долари за сливането на медийната компания Time Warner с комуникиационния концерн AT&T. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

По думите му късно в понеделник министерството е подало иск срещу предложеното сливане във федерален съд във Вашингтон, защото според ведомството „предложеното придобиване на стойност 108 млрд. долара значително ще намали конкуренцията и в крайна сметка ще доведе до по-високи цени и по-малко иновации за милиони американци".

Попов посочи, че в жалбата от 23 страници се казва, че сделката ще забави прехода на индустрията към онлайн видео и други нови модели за разпространение.

AT&T обаче не счита тези аргументи за валидни и е убедена, че съдът ще отхвърли твърденията на правителството, допълни той.

„В групата Time Warner влизат HBO, филмовите студия Warner Bros и новинарският канал CNN. Със сделката AT&T възнамерява да стане по-независима от мобилния бизнес, където по-малките конкуренти като филиала на Deutsche Telekom T-Mobile и Sprint упражняват силен натиск“.  

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути