Тежки очаквания и надежди за леката версия Twitter Lite

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 25.09.2017

Twitter тества лека версия на приложението си. Социалната мрежа се опитва да навлезе на пазари с по-слаба интернет връзка. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова

Twitter потвърди пред TechCrunch, че тества еквивалент за своя лек сайт Twitter Lite във Филипините, като идеята е приложението да работи на Android. Причината да избере Филипините е, че там има по-бавни мрежи и устройствата, ползвани от потребителите, са с ограничена памет, което прави стандартното приложение по-непрактично.

Въпреки че много от основните функции на Twitter са все още там, фокусът пада върху премахването на всички медийни опции, които са достъпни единствено при ползването на широколентов интернет.

Предложен е „Data Server” режим, който избягва показването на изображения и видеа, освен ако потребителят не избере сам, че иска да ги види, а Twitter твърди, че леката версия може да използва до 70% по-малко данни спрямо оригиналната. Самото приложение заема едва 3 мегабайта пространство сред премахването на редица елементи.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути