Умни крачки на умни часовници между модата и технологиите

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, в Бизнес старт, 07.08.2017

Одиторът на японската технологична компания Toshiba ще подпише годишните ѝ финансови резултати след месеци противоречия с конгломерата. Всичко това представлява стъпка, която би намалила риска от отстраняване на компанията от борсата, писа вестник Nikkan Kagyo Shimbun. Новината изпрати стойността на акциите на Toshiba със 7 на сто нагоре. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

PricewarerhouseCoopers Aarata не одобряваше отчета на Toshiba, след като беше назначена за одитор през април 2016. Основен проблем се оказа съмнението на PwC за това дали Toshiba не е трябвало да признае загубите за милиарди долари, свързани с американското звено за ядрена енергетика Westinghouse, още преди миналия декември, твърдят запознати източници.

Все повече американски кабелни оператори обединяват сили с видео стрийминг услугата Netflix – промяна, която помага на стрийминг пионера да добавя абонати, докато нейният най-голям пазар узрява, каза още Кирилова.

Третият по големина кабелен оператор в САЩ Charter Communications се очаква да пусне Netflix, присъединявайки се към десетки други американски оператори на платена телевизия, които приемат модел, наложен първо в Европа. Някои американски доставчици могат да започнат да продават стрийминг услугата като част от своите интернет и видео пакети.

Altice тества този подход във Франция. Компанията има за цел да разшири сделката, като обхване и САЩ, твърдят двама източници, запознати с въпроса. Те са пожелали анонимност.

“Целият ни модел е за съвместна работа с много от стрийминг доставчиците“, заяви главният изпълнителен директор на Altice за САЩ Декстър Гоей през май.

Netflix също показа, че е готова за споразумения другаде, макар че сроковете за сключването на подобни партньорства все още са неясни.

„Чакаме предложения за включването на Netflix в някои услуги“, коментира главният изпълнителен директор на стрийминг компанията Рийд Хейстингс през юли.

Допълнителните връзки могат да помогнат на Netflix да привлече нови абонати в САЩ – пазар, който според анализаторите е близо до насищането си, докато растежът на чуждестранните пазари е изключително добър.

Netflix отчете 51,92 млн. абонати в САЩ към 30 юни и 50,03 млн. в чужбина, с което успя да надмине прогнозите на анализаторите.

Кабелните оператори виждат в това партньорство начин да се борят с част от проблемите си и да промотират по-високоскоростните интернет услуги. В някои случаи операторите получават дял от приходите от абонаменти, когато привлекат нов потребител към Netflix. 

Линията от умни часовници за 2017 г. Android Wear е сбъдната мечта както за онези, които се интересуват от технологии, така и за онези, които държат на по-добрия стил, пише Engadget.

Благодарение на факта, че на пазара има все повече предложения от нарастващ списък от дизайнери, включително Louis Vuitton, Movado, Michael Kors, Kate Spade, Emporio Armani, Tommy Hilfiger, платформата на Google за умни часовници става все по-богата.

Fossil Group дори обяви, че ще предложи 300 нови дизайна за умни часовници до края на годината, като много от тези модели ще са с Android Wear.

Междувременно големите технологични марки като Motorola и Microsoft спряха да правят носими устройства. Наблюдава се интересна тенденция – модната индустрия показва все по-голям ентусиазъм към умните часовници, докато технологичната се отдалечава все повече от тях.

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути