Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Кои са основните фактори, които движат пазарите днес

Андрей Стойчев в Светът е бизнес, 29.09.2017

Дълго време се очакваха данъчните реформи в САЩ и пазарите малко или много бяха подготвени за огласяването им през тази седмица. За това нямаш бурна реакция на пазара. Това каза Андрей Стойчев, председател на УС на DeltaStock, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

Изборите в Германия, а веднага след това и изказването на Макрон за визията му за ЕС, както и поредната ескалация на напрежение между САЩ и Северна Корея - всички тези фактори оказват влияние на пазарите, обясни Стойчев. По думите му "не на последно място и може би една от основните причини доларът да поскъпне спрямо останалите валути и в частност еврото" са появилите се отново по-твърди намерения да продължи политиката на Фед за покачване на лихвите и то в темпове, за които се говореше преди няколко години. 

"В Европа също имаме доста сериозно възстановяване на икономиката. Политиката на ЕЦБ вече върви към следване на тренда, освен че няма да се намаляват лихвите, но и ще се увеличават. Ако не тази, то през следващата  година ще видим увеличаване на лихвите нагоре, а това променя цялата конюнктура е нагласа на инвеститорите". 

Какво бе влиянието на изказването на Марио Драги за криптовалутите? Какво се случва с индексите в САЩ? Какво да очакваме от комбинацията от по-агресивното говорене на Йелън за бъдещата политика на Фед и официализирането на данъчната реформа на Тръмп? Какво е бъдещето, което чака Европейския съюз на фона на предложенията на Макрон? 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес