Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Изборите в САЩ са урок по демокрация за България

проф. Анна Кръстева, политолог от НБУ, Светът е бизнес, 27.09.2016

Доналд Тръмп и Хилари Клинтън се здрависват по време на първия дебат помежду им в Хемстед, Ню Йорк Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Доналд Тръмп и Хилари Клинтън се здрависват по време на първия дебат помежду им в Хемстед, Ню Йорк Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Най-важната черта на изборите в САЩ е държенето под лупа на кандидатите за всяко нещо, което те казват и правят през последните няколко години. Така контрастира избирателния процес в САЩ и България политологът от НБУ проф. Анна Кръстева в "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. Освен дебата между Тръмп и Клинтън тя анализира и липсата на такъв в България, както и даде прогнози за изборните резултати в двете страни.

Избирателите в САЩ засичат колко често кандидатите ще кажат неверни неща и до колко последователни са в изказванията си, каза проф. Кръстева. Нищо подобно не се наблюдава в България, допълни тя.

По думите ѝ победител от изборите в САЩ ще е Доналд Тръмп, тъй като той е носителят на промяната, както и защото неговите привърженици са по-ентусиазирани от тези на Клинтън. За България очаква повторение на последните президентски избори, когато „кандидатът беше почти назначен от управляващата партия“, както и възход на национал-популистки кандидат, както и на ляв такъв.

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес