Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Европейците са 56% от чуждестранните туристи

Светът е бизнес, 29.04.2016

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България ще останат около 540 хил. тези, които ще пътуват по майските празници. Това включва Великденските, Гергьовските празници и 24 май, каза Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria в своя коментар за предстоящите пътувания на българите по време на великденските празници.

„Около 110 000 са тези, които очакваме да пътуват към съседна Гърция през целия месец май, а броя на българите, които ще излязат в чужбина ще бъдат 220 000“.

По думите на специалиста 770 000 чужденци ще влязат през май в България, като основната част ще бъдат от съседни държави.

„Европейските страни формират около 56% от всички пристигания в България“.

Въпреки усилията, които се полагат, „България не е онази круизна дестинация, която би могла да бъде“, каза още Драганов в отговор на въпроса дали България може да се възползва от тенденцията за експоненциален ръст на круизния туризъм.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес