Смарт час

Понеделник, 20:00 часа

Водещ: Живка Попатанасова

Най-големият научно-образователен център в Югоизточна Европа ще е факт до 3 години

Габриела Григорова и Георги Иванов, съоснователи на сдружението "Апетит за образование чрез практика", Смарт час, 07.10.2019

Сдружение "Апетит за образование чрез практика" е научно-образователен проект, чиято мисия е да създава среда, в която децата могат да развиват вече придобити знания и умения чрез практическо обучение.

Създадохме сдружението преди около две години, като нашата цел бе да включим в него активни учени и преподаватели, ръководителите на олимпийските ни отбори, които са хора с доказана експертиза и могат да ни дават ценни насоки. Това е общност от учени и всички, които се интересуват от наука и образование и които искат да развиват уменията и на своите деца. Това заявиха Габриела Григорова и Георги Иванов, съоснователи на сдружението "Апетит за образование чрез практика", в предаването "Смарт час" с водещ Живка Попатанасова.

"Създаването на най-големия научно-образователен център на територията на Югоизточна Европа е идея, която разработваме стриктно. Този център ще представлява сграда, където всеки с интерес към науката ще може да се обучава с помощта на практически и теоретични задачи. Като срок за реализирането на тази цел сме си поставили следващите 2-3 години. Засега добиваме практика от фестивалите", разкриха Габриела Григорова и Георги Иванов.

Габриела Григорова обясни, че първият национален училищен фестивал "Намереното поколение" ще е е може би най-голямото събитие, което са организирали до момента.

"За първи път той ще се проведе в три модула - практически, лекционен и дискусионен, както и в модул за национално обсъждане на иновации", допълни тя.

Според Георги Иванов бъдещето на образованието чрез практика е да се засили колаборацията между тази научна общност и държавата.

 

Последни новини
Още от Смарт час