Банкрутът в спорта

Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, Бизнес старт, 09.11.2018

Поредната спортна звезда е на път да фалира. Става въпрос за бразилската легенда Роналдиньо, който има едва 6 евро в банковата си сметка. Това каза Веселин Коларов, редактор в Gol.bg, в ефира на "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Коларов коментира, че носителят на Златната топка за 2006 г. е глобен с 2 млн. евро през 2015 г. заради незаконно строителство в Бразилия.

"Санкцията не е платена, което принуди съдът да отнеме паспорта му. В опит да запорират сметките му, властите открили, че в тях има едва 6 евро. Къде е натрупаното богатство, има ли го, никой не може да каже със сигурност".

Той припомни и други случаи на банкрутирали спортисти. 

"Основните причини винаги са жени, коли, алкохол, наркотици, хазарт. Легендарният боксьор Ивендър Холифийлд също обяви фалит. Той е известен не само с титлите си, но и с отхапаното му ухо от Майк Тайсън. Железния също не само изгуби състоянието си, но и лежа в затвора за изнасилване".

Но Тайсън не е единственият известен спортист, който е бил в затвора, допълни журналистът.

"Американската лекоатлетка Марион Джоунс също е била там за 6 месеца. Тя фалира след разкрития на мъжа й, че е взимала допинг и се наложи да върне всички спечелени наградни фондове. И състезателят по американски футбол Майкъл Вик е бил в затвора. След фалита си, организирал нелегални боеве с кучета, за което е арестуван и осъден. Други причини за фалирали спортисти са неуспешни опити за бизнес".

Целия разговор може да проследите във видео материала.

Последни новини
Още от Предавания