Служители на Олимпик ще бъдат подведени под наказателна отговорност, ако се докажат финансови измами

Бранислава Бобанац, журналист, В развитие, 12.09.2018

Офисът на "Олимпик" в София. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Офисът на "Олимпик" в София. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Ако по време на разследването се установят финансови измами или нарушения ще се пристъпи към търсене на наказателна отговорност на служители на застрахователната компания "Олимпик". Процесите около осребряването на активите и кредиторския пул ще са дълги, а към плащания ще се пристъпи, след като се изясни общата картина. Това каза Бранислава Бобанац, журналист, в телефонен разговор в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"На този етап е трудно да се установи реалната стойност на активите на застрахователното дружество "Олимпик". Става дума за корпоративни и държавни облигации, недвижими имоти и банкови депозити извън Европейския съюз (ЕС). От установяването на тези активи зависи каква сума ще бъде насочена за удовлетворяването на исковете".

Българските и кипърските кредитори ще бъдат абсолютно равнопоставени. Това увери днес временният ликвидатор Павлос Накузи, информира Бобанац.

"Ще бъдат изпратени писма лично до всеки кредитор с указания за самата процедура и сроковете, както и за дължимaта сума по прекратените застрахователни полици. Към тези документи ще бъдат приложени съдебни решения за обезщетенията".

Броят на кредиторите е много голям и поради това процесът ще бъде дълъг, тъй като трябва да се установят дължимите суми от компанията по предсрочно прекратените полици, обясни тя.

Хората няма да получат скоро исканите от тях обезщетения. Това стана ясно от днешното изявление на Накузи, посочи журналистът. 

Целия разговор вижте във видео материала. 

Последни новини
Още от Предавания