Азиатските акции се насочват към шестмесечни върхове

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 09.04.2019

Инвеститорите придобиха малко по-голям апетит към риск с наближаването на обедната почивка в Хонког. Азиатските акции са се насочили към трето повишение по ред и достигат 6-месечни върхиве. Това съобщи Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещи Живка Попатанасова и Христо Николов.

"Китайските акции възобновиха покачването си, като Shanghai Composite нараства благодарение на телекомите и имотните компании. А здравният сектор оказва най-голяма подкрепа за Hang Seng, който продължава покачването си от вчера". 

Австралийските акции се търгуват с лек ръст, като Crown е компанията с най-добро представяне, уточни Камарудин. Книжата на компанията поскъпнаха с до 20% след като тя потвърди, че преговаря с Wynn Resorts за придобиване, като офертата за австралийския оператор на казина е 7 млрд. долара, спомена още тя.

"Японските акции са подложени на натиск, а Topix се понижава все повече от едномесечния си връх. Но акциите на Sony поскъпнаха в Токио, след като Reuters предаде, че хедж фондът Third Point увеличава дела си и ще настоява за промени в производителя на електроника". 

Вижте и целия пазарен коментар във видеото.

Последни новини
Още от Пазари