Европейските акции са на 5-месечно дъно

Пазарен коментар на Юън Потс, 17.11.2016

Юън Потс, пазарен анализатор Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс, пазарен анализатор Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции са на 5 месечно дъно, спрямо останалите акции по света, но картината на пазарите днес е смесена. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg London, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Докато екипът на Тръмп, който се занимава с прехода, дава информация за новите назначения в Белия дом, инвеститорите започват да се фокусират върху световните централни банки. Световните правителствени облигации поскъпват, а доларът поевтинява, след като Японската централна банка предложи да изкупи неограничено количество дълг с фиксирана доходност".

Междувременно, инвеститорите очакват изказването на президента на Фед Джанет Йелън, каза още Потс. "Тя ще дискутира прогнозата за щатската икономика".

Картината на фондовите пазари е смесена, коментира анализаторът. Той уточни, че около 3 часа и половина след началото на търговията, акциите във Великобритания и Испания се покачват, но спадат в Италия и Гърция. Секторът на телекомите и миннодобивът се покачват най-много, а банковите акции спадат.

Какви са новините от автомобилния сектор? Как се представя групата супермаркети Ahold Delhaize? Какво да очакваме от Джанет Йелън днес? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари