Инвеститорите очакват мнението на Фед за Brexit

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 13.06.2016

Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Виждаме най-резкия спад при акциите почти от три седмици. Инвеститорите останаха настрана в очакване на новини от централните банки и референдума на Великобритания за членство в ЕС. Това очевидно притеснява инвеститорите. Видяхме, че акциите в САЩ се колебаят между повишение и понижение и след това спадът бе ускорен, след като европейските акции затвориха на най-ниското ниво от четири месеца. Това каза в своя пазарен коментар за предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк

нергийните производители изтриха печалбите си, а петролът отново започна спад. Банките загубиха импулса си".

По думите на анализатора сделката на Microsoft "може би е най-голямата сделка, която сме виждали в технологичната индустрия в последните години".

"LinkedIn получи голяма популярност. Акциите й скочиха с цели 47%, а акциите на Microsoft спаднаха с 2,7%, което по принцип се случва с компанията, която придобива. Microsoft до голяма степен пропусна потребителския интернет бум, доминиран от Google и Facebook. Това е начин за тях да влязат в социалните мрежи, но и да излязат напред, този път при професионалистите".

Срещата на Фед започва утре, каза още Кийнан. "Всички очакват, че лихвите няма да са променят, но очакваме да видим какъв ще е пътят на Фед, а има и твърде много други въпроси, на които очакваме отговор, като какво е мнението за Brexit. Инвеститорите не виждат дори равни шансове за повишение на лихвите преди февруари".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари