Азиатските акции са надолу, но се появиха и печалби

Пазарен коментар на Джулиет Сали от Хонконг, 15 декември

Джулиет Сали Джулиет Сали

Азиатските акции продължават да падат, и са надолу за шеста поредна сесия – най-дългата губеща серия от почти 3 месеца, коментира Джулиет Сали от Bloomberg Hong Kong. Регионалният индекс е надолу с 0.6%
Японските акции също отбелязват спад, като регионалнияг индекс Топикс се свлече до почти 2-месечно дъно, тъй като инвеститорите са предпазливи в очакване на вдигане на лихвения процент от Фед в САЩ.
Nikkei 225 е надолу с 4%.
Мегабанки като Мицубиши  UFJ,  Mizuho Financial and Sumimoto Mistui са сред най-големите губещи.
Акциите на Toshiba TEC се покачиха с 11 пункта след информация, че компанията майка иска да продаде дял от компанията за офис оборудване.

Акциите на доставчиците на Apple в региона  печелят след като се появи информация, че Apple са отворили тайна лаборатория в Тайван за разработка на нови технологии в дисплеите. 
Cosco Shipping е достигнал дневния лимит на загуба след като търгува за 1 път от 10 август
Китай обяви в петък че е одобрила сливане на компанията-майка с други държавни компании.

Тук в Хонконг Hang Seng е след нагоре с една трета от процента, като беше на червено в продължение на 8 сесии.
Акциите на казината са в червено след като план за следене в реално време на банковите карти на континентален Китай допълнително намали възможността за ръст в печалбите на масовия пазар през следващата година.

В Корея Самсунг призовава върховния съд на САЩ да преразгледа присъждането на обезщетение за 399 млн долара на Apple за копиран дизайн на iPhone. Това ще бъде първото дело, включващо патенти от 120 години.

Чуйте

 

Последни новини
Още от Пазари