Samsung очаква ръст в приходите от бизнеса с чипове

Samsung прогнозира ръст на оперативната печалба за трето триемсечие от близо 80% благодарение на бизнесът и с чипове. Въпреки по-слабото представяне при смартфоните, компанията подчертава силното и звено с компоненти.


Този период приключва на 30 септември и се очаква печалбата да достигне 6,3 млрд. долара. Акциите на компанията скочиха над 8% след новината. Преди нея акциите бяха загубили 16% от началото на годината.


Samsung е доставчик номер 1 на чипове за памет, познати като DRAM и именно за тях компанията получи не добра прогноза от Gartner . Те посочиха, че тази година приходите от тези чипове ще се свият с 3,8% при ръст от 32% през 2014г. поради пренасищане на пазара.


Анализатор на Номура в Сеул, Чънг, коментира, че "силният момент на бизнеса с чиповете ще премине" и тогава "ако Samsung не се завърнат на пазара на мобилни устройства силно, няма да е лесно за компанията да се върне по пътя на растежа".


Оперативната печалба на Samsung за 2014 година е формирана 57,8% от телекомуникационни устройства, 34,8% от семикондуктори, 4,7% от части за дигитално оборудване и 2,6% LCD.

Последни новини
Още от Пазари