Двама разработчици на Apple заведоха дело срещу тех гиганта

Емили Чанг, Bloomberg, за Uber, Apple и Salesforce

Тим Кук на събитие в „Стив Джобс Тиътър“, Купертино Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Тим Кук на събитие в „Стив Джобс Тиътър“, Купертино Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Лос Анджелис водещите технологични заглавия.

Uber съобщи, че е разследвана от данъчните власти на САЩ за 2013 и 2014 и че в доста ключови пазари потенциалните данъчни плащания може да се променят. Разкритието за разследването пристигна същата сутрин, в която анализаторите започнаха да отразяват проучванията на компанията с няколко оценки „купувай“.

Двама разработчици на Apple заведоха дело срещу тех гиганта във вторник, твърдейки че App Store задушава конкуренцията. Те обвиняват Apple, че ги принуждава неправомерно да продават през магазина за приложения, вземайки 30% дял от продажбите и налага минимална цена. Това става, след като бе съобщено, че Apple е изправена през възможни антитръстови проверки от САЩ и че делото търси статут на групов иск, който да представлява разработчиците в страната.

Salesforce излезе с прогноза да приходите за тримесечието, надхвърляща очакванията на Wall Street - сигнал, че пазарният лидер в софтуера за връзка клиенти ще продължи да показва бърз растеж. Главните изпълнителни директори Марк Беньоф и Кийт Блок търсят нови пазари, за да постигнат годишната си цел за приходите, между 26 и 28 млрд. долара до 2023. Salesforce също ще продължи да се разраства, наемайки повече служители по офиси в целия свят.

 

Последни новини
Още от Новини