От Pictet Asset Management остават предпазливи към акциите

Лука Паолини, главен стратег на Pictet Asset Management

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Лука Паолини, главен стратег на Pictet Asset Management, коментира прогнозите си за акциите, облигациите и кеша. Той също обсъди политиката на Фед и американската икономика в предаването "Bloomberg Daybreak: Europe".

Още преди няколко месеца преминахме към позиция с по-малък превес към акции, с предположението, че финансовите резултати бяха твърде високи, а световният ръст – слаб.

Pictet Asset Management са по-малко уверени спрямо облигациите и определят оценките по държавните дългови книжа не само в САЩ, но и в Европа като "много непривлекателни". Според Паолини най-добрият ход сега дълга позиция към кеша. От фирмата за управление на активи не очакват доходността по облигациите да падне драстично оттук нататък. 

Позицията ни е да сме предпазливи към акциите, но не много оптимистични за облигациите.

През май S&P 500 се е понижил с 6,6%, най-лошото представяне от 1960. Въпреки това според Паолини е трудно да се каже дали това е добра позиция за купуване, "защото говорим за търговска война" и "един туит посред нощ може да промени всичко".

Стратегът смята, че е твърде рано да се обяви краят на сегашната корекция.

От Pictet очакват рецесия през 2020, както и съкращение на лихвите от Фед по същото време. Те смятат, че Фед ще остане търпелив, освен при значително влошаване на потребителското доверие или икономическите данни. 

Като реакция на централната банка Паолини прогнозира разхлабване на паричната политика, а после вероятно и на фискалната. 

Последни новини
Още от Новини