Twitter отчита изненадващ ръст на новите си потребители

Емили Чанг, Bloomberg Technology, за Twitter, Snap и SoftBank

Логото на Twitter върху iPhone Снимка: Alex Flynn/Bloomberg Логото на Twitter върху iPhone Снимка: Alex Flynn/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Акциите на Twitter поскъпнаха най-много от октомври 2017 по време на сесията във вторник, след като компанията публикува финансовите си резултати за 1-вото тримесечие и отчете силен ръст на потребителите. Социалната мрежа надмина очакванията както за приходите, така и за печалбата, отбелязвайки ръст в осигуряващите монетизиране дневни активни потребители, нов измерител на Twitter, до 134 млн. Това се случва, докато компанията удължава мерките си срещу разпространяването на дезинформация и фалшиви профили.

Snap също съобщи резултатите си за първото тримесечие, които надхвърлиха вече завишените очаквания. Компанията-майка на приложението на изпращане на снимки, които след това изчезват, каза, че продажбите са нараснали с 39% от година по-рано до 320 млн. долара за първите 3 месеца, свършващи на 31 март. Snap също съобщи, че 190 млн. души използват приложението ежедневно в сравнение с 186 млн. през 4-тото тримесечие.

SoftBank обмисля инвестиция в Wirecard, която може да ѝ осигури 5%-ен дял в притиснатата от проблеми германска компания за онлайн плащания. Японският концерн е наел финансови съветници и може да купи облигации, които да се конвертират в акции на Wirecard. Кешовата инжекция може да подпомогне възстановяването на инвеститорското доверие към Wirecard след предполагаемите счетоводни нарушения при операциите на компанията в Сингапур, коментира Чанг.

 

 

Последни новини
Още от Новини