Сингапур въвежда закони срещу фалшивите новини в социалните медии

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за фалшивите новини, N26 и Amazon

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира водещите технологични заглавия.

Сингапур планира да въведе нови закони, с които да подвежда уебсайтове под отговорност за разпространение на фалшиви новини, предаде Чанг.

Така страната се присъединява към списъка на държави по света, увеличаващи натиска върху социални медии като Facebook. Новата мярка може да принуди уебсайтовете да показват поправки към подвеждащи твърдения и може да позволи на правителството да разпореди деактивирането на фалшиви профили и ботове, допълни тя.

В експанзията си в САЩ германско приложение за банкиране N26, подкрепено от милиардерите Питър Тийл и Ли Къшин, ще се опита да привлече младите клиенти чрез безплатни акаунти. По-рано финтех стратегията на компанията целеше широк набор банкови услуги, но вече залага на регионалната пред продуктовата експанзия.

В свое изявление Amazon обяви, че ще започне съкращаване на цените на стотици продукти от щандовете на магазините Whole Foods. Компанията каза, че средно цените ще са с 20% по-ниски, като отстъпките за членове на Prime ще са дори по-големи, коментира Чанг.

 

Последни новини
Още от Новини