JPMorgan и Nomura съкращават служители

JPMorgan Chase & Co. ще съкрати служители в звеното си за управление на активи и богатство

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Според съобщения JPMorgan Chase & Co. ще съкрати стотици служители в звеното си за управление на активи и богатство, докато Nomura планира съкращения в Европа и двете Америки. Коментар на Мануел Багори, Bloomberg.

Съкращения на разходите сред големите банки е обща тема, която се наблюдава в сектора. "Всички банки преразглеждат персонала си в опит да увеличат спестяванията от разходи и рентабилността си", посочи журналистът.

JPMorgan опитва да намали персонала си в глобален план, което според Багори е част от традиционната им ежегодна оценка, "но също така е значителен знак за това какво преживява секторът".

Японската Nomura също изпитва големи трудности в бизнеса си в чужбина, където също разглеждат съкращаването на работни места в звеното си за инвестиционно банкиране. 

Багори коментира, че както американски, така и европейски банки изпитват трудности и опитват да съживят бизнеса си и да увеличат рентабилността си. В Германия, където се очаква мащабно сливане между Commerzbank и Deutsche Bank, като резултат може да последват значителни съкращения на работни места. Това вече се е случвало и в други страни като Испания, Италия или Франция, както и в целия сектор.

Банките съкращават служители, но също така и наемат силно, когато виждат възможности за разрастване. Така че мисля, че е нещо естествено и е показателно за целия сектор.

 

Последни новини
Още от Новини