Tesla увеличава цените на автомобилите си

Повишението на цените ще бъде средно с 3%, като компанията планира да се насочи към онлайн продажбите

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Американската компания Tesla реши да повиши средно с 3 процента цената на всички свои автомобили с изключение на Model 3, съобщи на сайта си компанията, цитирана от ТАСС. "Tesla ще е принудена да повиши цените на електрическите си автомобили приблизително с 3 процента в целия свят, тъй като ще затворим по-малко магазини за автомобили, отколкото планирахме", се посочва в комюникето на компанията, пише Investor.bg.

В края на февруари Tesla обяви намерението си да се откаже от по-голямата част от магазините за автомобили и да премине към онлайн продажби, за да понижи стойността на стандартния Model 3 до 35 000 долара. 

"Въз основа на проведения през последните 2 седмици анализ във всеки от салоните ни, стигнахме до извода, че ще са ни необходими още няколко месеца, за да осъществим замисленото", обяви Тесла в комюникето. Освен това се предполага, че ще бъдат коригирани плановете. 

"Някои от вече закритите салони ще бъдат отново открити", добави компанията.

В момента Tesla произвежда седаните Model 3 и Model S, както и кросоувъра Model Х.

Стандартният Model 3 ще се предлага зa 35 000 долара.

Tesla е основана през 2003 година от милиардера Илон Мъск. Централата на компaнията е в Пало Алто, Калифорния.

Отначало тя се специализира само в производството на електрически автомобили, а впоследствие започва да се занимава и със създаването на слънчеви батерии и други системи за съхранение на енергия.

Още подобни новини може да четете в Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Новини