Ангажиментът на САЩ към НАТО остава много силен, каза Тръмп

Изявление на президента на САЩ Доналд Тръмп след срещата на върха на НАТО

Президентът на САЩ, Доналд Тръмп, в центъра, говори, заобиколен от Майк Помпейо, вляво, и Джон Болтън, по време на пресконференция на срещата на върха на НАТО в Брюксел, 12 юли 2018. Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg Президентът на САЩ, Доналд Тръмп, в центъра, говори, заобиколен от Майк Помпейо, вляво, и Джон Болтън, по време на пресконференция на срещата на върха на НАТО в Брюксел, 12 юли 2018. Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg

В своето изявление пред медиите след двудневната среща на върха на НАТО в Брюксел Тръмп каза, че ангажиментът на САЩ към алианса остава "много силен".

Всички се съгласиха значително да увеличат ангажимента си и ще го увеличат до нива, които никога досега не са обмисляли. Преди миналата година, когато посетих първата среща на алианса, парите като разход от страните намаляваха и то много силно. А сега сумата значително се увеличава и бяха поети ангажименти.

Тръмп посочи, че преди само 5 от 29-те страни са изпълнявали ангажимента си, но сега това се променя. 

Ангажиментът на САЩ към НАТО остава много силен, но основно това се дължи на смелостта на всички.

"Надявам се, че ще успеем да се разбираме добре с Русия. Смятам, че вероятно ще можем да го направим. Хората в залата го смятат и при все това те наистина увеличиха своя ангажимент и го увеличиха, както никога досега. Получихме допълнителни 33 млрд. но когато имаме точната сума действителната цифра може да е над 40 млрд. долара", каза в изявлението си президентът на САЩ.

Целия откъс от изявлението чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини