Ще успее ли Мъск да изпълни обещанието си

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за последното около Meituan, Apple и Tesla

Електрически автомобил Model X на Tesla по време на технологичен симпозиум и изложение по повод 50-тата годишнина на Калифорнийската комисия по въздушните ресурси (CARB), 17 май 2018. Photographer: Dania Maxwell/Bloomberg Електрически автомобил Model X на Tesla по време на технологичен симпозиум и изложение по повод 50-тата годишнина на Калифорнийската комисия по въздушните ресурси (CARB), 17 май 2018. Photographer: Dania Maxwell/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, в Сан Франциско коментира водещите технологични заглавия.

Meituan разкри за огромни загуби в допълнение на силен ръст при вписването си за първично публично предлагане в Хонконг, предаде Чанг. По информация на Bloomberg компанията иска да набере 6 млрд. долара финансиране, за да се конкурира по-добре в области като споделеното пътуване, финанси и пътуване. Според мнения дебютът на Meitaun е пореден знак за технологичната мощ на Китай, която е точка на напрежение със САЩ, допълни тя.

Apple може би ще разрасне стратегията си за аудио-устройства през 2019. Bloomberg научи, че още догодина може да бъдат представени по-висок клас безжични слушалки AirPods, домашен говорител и слушалки, обхващащи ухото, със студийно качество. В този процес Apple разширява партньорството си с Foxconn, и се оттегля от по- малки производители на хардуер като например Inventec.

Илон Мъск има по-малко от седмица, за да изпълни самоналожения си срок да произведе 5 хил. Model 3 седана на седмица. През последното тримесечие той произвеждаше по 750 на седмица. Tesla ще обяви производствения и броя на доставките си в началото на следващия месец. Това може да спомогне да се успокоят нетърпеливите клиенти, които вече са направили депозити, посочи Чанг. Най-добрата възможност за Мъск да преобрази Тесла в производител на коли в широк мащаб може би седи в палатка, поставена извън завода на компанията, където той установи импровизирана поточна линия за сглобяване, за да ускори максимално производството.

 

Последни новини
Още от Новини