Amazon разширява мрежата си от физически магазини

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за последното около Amazon, GoPro и Instagram

Емили Чанг, Bloomberg в Лос Анджелис, коментира последните новини от технологичния бизнес.

Amazon търси начини да разшири мрежата си от физически магазини и в същото време да стимулира бизнеса си за онлайн пазаруване, съобщи Емили Чанг. Според източници на Bloomberg гигантът търси по-големи обекти за Whole Foods, които да служат както за складове за хранителни продукти, така и като центрове за разпределение към онлайн клиентите.

В опит за разшири ниския си брой клиенти GoPro прави първата си голяма стъпка към лицензиране на технологията си, коментира Чанг.  Многогодишно споразумение на компанията с производителя на екшън камерите и Jabil цели дизайните и интелектуалната собственост да могат да бъдат използвани от други компании за произвеждане на лещи за камери и сензори, предаде още тя и припомни, че макар преди пазарната капитализация на GoPro да бе над $10 млрд., в момента тя е малко над 719 млн. долара.

Приложението за споделяне на снимки Instagram обяви, че актуализира алгоритъма си с цел да показва на потребителите си първо най-новите снимки, съобщи Чанг. Компанията внедрява и нова функция, наречена „нови Публикации“, която цели да позволи на потребителите да управляват презареждането на своя новинарски поток, допълни тя.

Целия коментар чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини