Саудитска Арабия с мащабен проект за електромобили

Саудитска електрическа компания (SEC) подписа споразумение за сътрудничество с три компании от Япония

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Саудитска електрическа компания (SEC) подписа споразумение за сътрудничество с три японски компании - Tokyo Electric Power Company, Nissan Motor Company и Takaoka Tokyo Energy Solution Company, съобщава Saudi Press Agency.

Целта на споразумението е да се осъществи т.нар. "Пилотен проект за електромотори в кралството". Чрез проекта ще бъдат "оценени и развити новите технологии, свързани с използването на електрическата енергия при транспортните средства, за да се намали замърсяването, свързано с използването на автомобили, работещи с двигатели с вътрешно горене", пише агенцията.

Изпълнителният вицепрезидент за инженеринг и проекти в SEC инж. Халид бин Саад Ал-Рашид обясни по време на сключването на договора с Tokyo Electric Power Company, Nissan Motor Company и Takaoka Tokyo Energy Solution Company, че проектът е "важен стъпка в трансфера на съвременни технологии за разширяване на използването на електрическа енергия като цяло, като технология за електрически превозни средства". Той допълни, че в близко бъдеще се "планира да бъдат положени допълнителни усилия за оценка на използването на такива обещаващи технологии".

Последни новини
Още от Новини