Отскок при технологиите и ръст в Азия през 2017

Коментар на Дивия Балжи, Bloomberg

Основният измервател за азиатските акции се насочва към нов рекорд в условия на възстановяване при технологичните акции в предпоследната търговска сесия за годината. Коментар на Дивия Балжи пред Бети Лиу от Bloomberg.

За 2017-та азиатските акции отбелязват ръст с около 30%, поведени от печалби в технологичния сектор.  Въпреки геополитическото напрежение, правителствените намеси и изненадващите избори в Азия инвеститорите са останали оптимистично настроени през годината. 

Балжи коментира, че напредъкът при технологиите е с около 50% за тази година, най-вече благодарение на компании като Tencent, Alibaba и Samsung Electronics и фактори като глобалния икономически растеж, както и евтините оценки. 

По думите ѝ Япония, въпреки слабия старт на 2017, успява към края на годината да отбележи ръст при акциите. Балжи коментира, че очакванията на инвеститорите са за оживление през новата година там.

Тази година Китай се е представила сравнително по-зле от очакваното, поради доста неща - от продавачи на къси позиции до правителствена намеса, каза Балжи:

"Към края на годината правителството започна действия за ограничаване на риска във финансовия сектор. Това накара много инвеститори да се втурнат към държавни акции с висока пазарна капитализация, което създаде голямо несъответствие между тези акции и по-широкия пазар."

Коментарът на Дивия Балжи, чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини