BMW открива ускоряване на търсенето на EV

Йън Робъртсън, глобален директор продажби, BMW

BMW i8 Roadster на автосалона AutoMobility в Лос Анджелис. 29 ноември 2017. Photographer: Troy Harvey/Bloomberg BMW i8 Roadster на автосалона AutoMobility в Лос Анджелис. 29 ноември 2017. Photographer: Troy Harvey/Bloomberg

През 2025 една от всеки 6 коли в света ще бъде електрическа, показва глобалното проучване на UBS, публикувано в четвъртък, 30 ноември 2017. Ако нещата се развиват както през 2017, колите най-вероятно ще носят логото на Tesla или на BMW, съобщава Bloomberg.

До средата на следващото десетилетие глобалните продажби на електромобили би трябвало да стигнат 16,5 млн, твърдят анализаторите, водени от Патрик Хъмел в доклада. Това е 16% ръст от предишната прогноза.

„Пренасочването към електрически коли ще стане по-бързо и по-ясно, подкрепено от дизеловото разочарование в Европа, напредъка на технологиите за производство на батерии и регулациите в Китай и Европа”, казва Хъмел.

Европа ще има най-голямо насищане с електромобили, близо една трета от всички продадени коли.

На германският производител BMW му бяха нужди 4г, за да продаде първите си 100 000 електромобила. "Сега продаваме толкова коли за 1г.", каза Йън Робъртсън, глобален директор продажби, BMW по време на автосалона в Лос Анджелис 2017.

Чуйте интервюто във видеото за новите модели електромобили на BMW и коментар на политическата ситуация в Германия.

 

Последни новини
Още от Новини