Lufthansa Technik София разшири капацитета си

Откъс от интервюто на Пламен Атанасов, директор на BAG

Пламен Атанасов, директор на Bulgaria Aviation Group по време на интервю за Авиошоу на Bulgaria ON AIR. София, Lufthansa Technik София. 26 октомври 2017. Снимка: С.Грозева/Bloomberg TV Bulgaria Пламен Атанасов, директор на Bulgaria Aviation Group по време на интервю за Авиошоу на Bulgaria ON AIR. София, Lufthansa Technik София. 26 октомври 2017. Снимка: С.Грозева/Bloomberg TV Bulgaria

Lufthansa Technik София разшири капацитета си с нов хангар и нова сграда с работилници и офиси на летище София - инвестиция за 35 милиона евро. Хангар №1 и сграда №5 са последните допълнения към инвестицията от общо 100 млн евро за 10г. от основаването на компанията. С новите мощности MRO центърът има вече 8 производствени линии /5 в съществуващите досега хангари и 3 в новия/ и става най-голямата база в Европа на Lufthansa Technik.

Това е второто разширение на центъра на ремонт и поддръжка на самолети на гражданската авиация след 2012. Линиите са пригодени за най-тежкия ремонт на самолетите - базово обслужване - С и D чек.

В LHT България работят 95% български служители - общо 1100 и след разширението на производството и услугите ще бъдат наети още 300 души.

Пламен Атанасов, директор на BAG, в ляво и Даниел Хофман, директор на LTH София, в дясно. София, 26 октомври 2017. Снимка: С.Грозева/Bloomberg TV Bulgaria.

„Ние виждаме резултати”, каза Пламен Атанасов, директор на BAG, акционер в Lufthansa Technik София.

„Инвестираме в инфраструктура и човешки ресурс”.

Чуйте откъс от интервюто на Александър Богоявленски от предаването Авиошоу на Bulgaria ON AIR.

 

Базираната в Хамбург, Германия LTH /Lufthansa Technik/ обслужва всякакви граждански самолети, произведени от Airbus, Boeing и Embraer на около 800 клиенти по света, включително Европа и САЩ.

Базата на летище София, отворена през 2008, е специализирана в ремонт и поддръжка на тяснофюзелажни самолети за гражданската авиация от семейството на А320 и сериите Boeing 737 и е съвместно дружество на Lufthansa Technik AG (75,1%) и Bulgarian Aviation Group (24,9%).

Клиентите на Lufthansa Technik България. Част от презентация на LTH. 26 октомври 2017. Снимка: С.Грозева/Bloomberg TV Bulgaria.

София е един от петте ремонтни центъра на LTH в Европа заедно с Берлин, Шанън /Ирландия/, Малта и Будапеща, част от глобалната MRO мрежа на компанията.

Започнали с Boeing 737, сега 80% от самолетите, които влизат за ремонт в българската столица са от семейството на Airbus А320.

MRO центърът в София е специализиран в координирано с производителя откриване и отстраняване на структурни дефекти, каза Даниел Хофман, директор на Lufthansa Technik София.

Българската база има стандартната за цялата група на Lufthansa Technik структура, организация на производството и квалификация на служителите, каза Хофман по време на обиколката на производствените линии, която лично направи за журналисти от водещи медии.

Новият хангар на Lufthansa Technik София. 26 октомври 2017. Снимка: С.Грозева/Bloomberg TV Bulgaria.

Четете още: Томас Рюкерт, директор Овърхол обслужване Lufthansa Technik за разширението на LTH София.

 

Последни новини
Още от Новини