Технологични новини, 06.10.2017

Коментар на Емили Чанг, Bloomberg News от Сан Франциско

Netflix увеличава цените на някои от своите стрийминг планове, Amazon експериментира със своята услуга за доставки, а Alibaba ще излъчва в Китай спортове от американската Конференция за колежански спортове, Pac-12, предаде Емили Чанг, Bloomberg News.

Netflix ще увеличи цената на своя стандартен план до 10,99 долара на месец, а услугата Ultra HD ще струва 13,99 долара, увеличение от два долара, съобщи Чанг. Netflix се изправя пред нарастваща конкуренция за зрители с компании като Amazon, Hulu и други стрийминг услуги, коментира още тя.

Amazon ще се опита да увеличи количеството продукти с безплатна доставка в рамките на два дни. Чанг коментира, че според запознати, компанията ще наблюдава получаването и доставката на пратките от складове на търговци трета страна, които продават продукти на Amazon. Тази работа сега често се изпълнява от FedEx и UPS, съобщи Емили Чанг.

Alibaba е придобила правата да излъчва спортове от Pac-12 в Китай до 2024, каза Емили Чанг. Това е част от увеличаващите се усилия на училищата да рекламират своите отбори и академични програми пред потенциални китайски студенти и техните родители, коментира Чанг.

Целият коментар на Емили Чанг, чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини