Apple - предводителят на технологиите до масовия потребител

Технологичният гигант възражда една 50-годишна технология

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Лицевото разпознаване може би най-сетне ще достигне до масовите потребители благодарение на новия смартфон на Apple - iPhone X, пише Bloombeg.

Технологията е разработена още през 60-те години на миналия век, а до днес е била свързвана предимно с дейностите на правителствените агенции и фирмите, чиято дейност е строго секретна. Но ако последва същия път, като предходните технологии, пуснати от Apple на пазара, като сензора за разпознаване на пръстови отпечатъци, е въпрос на време лицевото разпознаване да започне да се ползва навсякъде - у дома, в магазина и на други телефони.

Въпреки че не всеки ще купи високия клас устройство на Apple, струващо $999, конкурентните производители на електроника се опитват да открият как могат да интегрират въпросната технология в техните предложения. Стартъпите, които продават собствена версия на технологията за лицевото разпознаване, твърдят, че вече се усеща увеличаване на търсенето, откакто Apple представи iPhone X на 12 септември.

“Сега има лидер като Apple, който потвърждава, че всичко това има смисъл”, коментира Джордж Бростов, главен изпълнителен директор на SensibleVision, базиран във Флорида стартъп, разработващ софтуер за таблети и смартфони. “Това кара компании като Motorola, като LG да чукат на вратите на фирми като нашата”.

Вижте повече в материала на Investor.bg. 

Последни новини
Още от Новини